Добре Дошли в Балнеокомплекс 'Медика-Наречен'

  • Турски
  • Английски
  • Български

Работно време : Понеделник до Неделя - 24 часа
  За контакт : +359 886 86 1000

Термотерапия

Как топлината на термотерапията ни прави по-здрави и щастливи?

Лечебните свойства на топлината са познати на хората още от древни времена. С течение на вековете, положителното й влияние над организма се е усъвършенствало и днес може да се наслаждаваме на различни приятни процедури, вместо просто да използваме нагрети камъни и тухли, завити в плат.

Какво представлява термотерапията?

При нея тялото се третира с екзогенна топлина, получена от нагрети среди. Такива могат да бъдат парафин, термогел, лечебна кал, вода, въздух и подобни вещества.

Термотерапия може да се осъществи и благодарение на облъчване с електромагнитни вълни. И докато някои от процедурите изискват медицинско лице, то други могат да се ползват самостоятелно – парната баня, финландската сауна и подобни.

Как действа?

Топлината влияе основно върху кожата, която често подценяваме и забравяме, че е многофункционален орган с важна роля за жизнената дейност на тялото. При термотерапия, кожната температура се повишава с 8 ºС до 11 ºС. Положителният ефект се осъществява и чрез кръвта – тя се затопля и обогатява с биологични активни вещества, които пренася до органите и тъканите на тялото.

Термотерапия

Термотерапия

Термотерапия – Как помага?

Топлината подобрява реактивността на кожата, местния имунитет и състоянието на организма като цяло. Стимулира се регенерацията на костната, съединителната, епителната и други тъкани. Термотерапията действа отпускащо върху мускулатурата и подобрява кръвообращението в бъбречните артерии. Също така се стимулира възстановяването на периферните нерви и се намаляват спазмите на кръвоносните съдове, а определени процедури помагат и при борбата с рак.

Термотерапия! В какви случаи да ползваме?

Особено подходяща е при хронични възпалителни процеси и при различни заболявания на кожата и дихателната система. Има положително влияние при травми и заболявания на периферната нервна система, а също и на опорно-двигателната. Препоръчва се при контрактури или сраствания, при хипотония и в началните стадии на хипертония. Но дори и просто да желаете да релаксирате и да подобрите тонуса си, това е вашата терапия!

Не отлагайте!!! Направете своята резервация ТУК!!!