Добре Дошли в Балнеокомплекс 'Медика-Наречен'

  • Турски
  • Английски
  • Български

Работно време : Понеделник до Неделя - 24 часа
  За контакт : +359 886 86 1000

Парна баня – древната рецепта за добро здраве

Парна баня е едно чудесно доказателство за хармонията между тялото и душата.

Ежедневието ни е толкова забързано, че нямаме време да се запитаме дали наистина сме доволни и щастливи от това, което правим. Стресът и умората се отразяват негативно и на физическото, и на психическото ни здраве, но често се замисляме над това твърде късно. А всъщност ако отделим мъничко време, всичко може да бъде толкова по-приятно за тялото и ума ни. Това е възможно благодарение на една процедура, помагаща ни от древни времена – парната баня.

Може да се каже, че тя е влажният вариант на сауната. Прави се в затворено помещение, където се създава влажен и топъл въздух. Пропорциите са такива, че се получават идеални условия за успешна регенерация на организма. Струята нагрята пара е идеална за прочистването от токсини и всякакви вредни вещества, но процедурата също така има хидратиращо, противовъзпалително и болкоуспокояващо действие.

Парна баня

Парна баня

Парната баня например спомага да се разширят кръвоносните съдове, като благодарение на това се подобрява кръвоснабдяването в организма. Лечебното действие е силно при определени мускулни болки и мускулна треска. Особено добър ефект тогава се получава, когато процедурата се съчетае с масаж. Помага много за прочистването на дихателните пътища и е отличен избор при прилагането на терапии за борба с целулита.

При парната баня освен различните токсини, се премахват и мазнините и мъртвите клетки. Получава се регенерация на клетките на епидермиса и отваряване на порите, а тялото се тонизира и освежава. След процедурата пък различни козметични средства са по-ефикасни, тъй като проникват по-успешно в кожата. Така че парната баня може да се съчетава с разнообразни разкрасителни процедури. Не на последно място – действа като цяло релаксиращо, отпускащо и освежаващо.

Според древната философия, хармонията между тялото и душата е предпоставка за добро здраве. Парната баня е едно чудесно доказателство за това, така че непременно намерете време да помогнете на здравето си с метод, доказан през вековете!