Добре Дошли в Балнеокомплекс 'Медика-Наречен'

  • Турски
  • Английски
  • Български

Работно време : Понеделник до Неделя - 24 часа
  За контакт : +359 886 86 1000

Балнеология

Балнеологията е дял от медицината, който се занимава с лечението на заболявания чрез влиянието на минералната вода и процедурите, свързани с нея. Тя е широко показана при множество болести като опорно-двигателни проблеми, артрит, невралгии, сексуални смущения, стомашно-чревни, жлъчно-чернодробни и бъбречно-урологични заболявания

Медицинският център в балнеокомплекс „Медика-Наречен” работи с водещи специалисти в областта на физиотерапията и умело съчетава лечебните свойства на минералните води и природата със съвременните постижения на медицината.

Балнеолечение

Балнеолечението (лат. balneum, баня) е форма на лечение чрез използване на водни бани. То може да се осъществява, както с топла, така и със студена вода, която в повечето случаи е богата на минерали. Водата е най-древното лекарство против много болести – и физически, и ментални. Най-разпространената болест в наше време е стреса, предизвикан от бързите обороти, на които живеем. Балнеолечението е стар метод познат още на древните траки, гърци и римляни.

Свидетелства за това представляват намерените при археологически разкопки римски плочки за баня, тракийски съд за стриване на билки и мехлеми, пластики на римския бог-лечител. Днес интереса към балнеолечението не стихва.

Балнеолечението подпомага работата на сърцето, защото стимулира по-лесното оттичане на кръв към него. Топлата вода стимулира пречиствателната функция на бъбреците. Освен за обикновена баня минералната вода може да се ползва и за подводен масаж на цялото тяло и на проблемни зони по него и подводна гимнастика.