Добре Дошли в Балнеокомплекс 'Медика-Наречен'

  • Турски
  • Английски
  • Български

Работно време : Понеделник до Неделя - 24 часа
  За контакт : +359 886 86 1000

Как и за какво помага ароматерапията?

Ароматерапия

Ароматерапия

Все повече хора в днешно време пробват ароматерапия и се уверяват в силния й положителен ефект за здравето. Благодарение на естествените аромати на различни растения, при тази процедура се постига лечение или облекчение на редица здравословни проблеми. Тъй като няма замесени типични медикаменти, може на пръв поглед да не ви звучи твърде ефикасно, но силата на ароматерапията е доказана още в древни времена.

Лекуването с етерични масла например е особено подходящо при борбата с т.нар. цикатрикси. Това са белези, които остават след кожни заболявания (като акне) и хирургични интервенции, както и при изгаряния, наранявания и подобни увреждания на кожата. С точно определени масажни похвати и с подходящите аромамасла, се получава регенерация на клетките и белезите заздравяват. Важно е да се отбележи, че при процедурите се получава приповдигащ и успокояващ ефект. Това помага изключително при лечението на кожни проблеми, в основата на които е емоционално състояние като стрес или депресия.

Третирането на организма с етерични масла се прилага широко при профилактиката на различни заболявания. Освен вече споменатите кожни болежки, ароматерапията лекува скованост в мускулите, главоболие и проблеми със сексуалната функция. Особено полезна е и при нервни разстройства като депресия, страхови състояния, стрес, проблеми със съня и подобни.

Маслата имат противовирусно и противобактериално въздействие. Това ги прави подходящи при лечение на някои инфекциозни заболявания – най-вече тези, предаващи се по въздушно-капков път. Доказана е и стимулиращата функция, която се оказва на мозъка. При ароматерапията се подобрява настроението и се постига повишаване на когнитивните функции.

Има различни начини как благотворните масла да бъдат въведени в организма. Сред най-популярните са масаж на тялото, балсам за лице, маска за коса, инхалиране, масаж в областта на слепоочието и др. Независимо дали ви трябва лечение заради определени здравословни проблеми или просто искате приятно преживяване, което да ви освободи от стреса, то ароматерапията е едно чудесно решение!