Добре Дошли в Балнеокомплекс 'Медика-Наречен'

  • Турски
  • Английски
  • Български

Работно време : Понеделник до Неделя - 24 часа
  За контакт : +359 886 86 1000

Ултразвук

Приложение и ефект на ултразвуковата терапия върху организма.

Физиотерапията с ултразвук е широко използвана днес. Нейното начало обаче датира още от 40-те години на миналия век, като с течение на времето се е развила до сегашния чудесен метод за лечение.

Третирането с ултразвук, от което може да се възползвате в Балнеокомплекс „Медика – Наречен“, помага при много травми и заболявания. Причината е, че терапията има добра степен на поносимост, широк спектър от показания, както и безвредност. В следващите редове можете да се запознаете с подробностите за този метод.

Как действа?

Ултразвукът създава вълни, които навлизат в дълбочина в организма. Ефектът при терапията става възможен именно заради въздействието на вълните върху тъканите. Получава се обезболяващо, противовъзпалително, фибринолитично и антиспастично действие. Също така се подобрява обмяната на веществата и микроциркулацията и се стимулира регенерацията. При лечението, оздравителният процес се ускорява, благодарение на притока на повече кръв. Мускулите релаксират и сухожилията омекотяват чрез микромасажа, а при отоци терапията помага за намаляване на болката (с постигането на намаляване на отока).

Кога се нуждаем от терапия с ултразвук?

Ултразвук

Ултразвук

Поради широкия спектър от показания, може да се прилага при разнообразни заболявания и травми. Този тип лечение е изключително подходящ при контузии, хематоми и навяхвания, груби белези, както и мускулни спазми и болки. Помага при тендинити, тендинози и подобни здравословни проблеми, а също така и при контрактури, артрози и различни дегенеративни заболявания на ставите. Има положителен ефект при неврологични заболявания (неврити, невралгии и др.) и възстановява по-бързо организма при следоперативни състояния.

Терапията с ултразвук, предлагана в балнеокомплекса „Медика“ – Наречен, се използва и за въвеждането на различни лекарствени вещества в организма. Този процес се нарича „фонофореза“. При него се ускорява резорбцията (преминаването на вещества в кръвта и лимфата) и така терапията се съчетава с медикаментозно лечение. Накратко, ползите за здравето са наистина много – ако усещате, че имате нужда, не се колебайте да пробвате!

Не отлагайте!!! Направете своята резервация ТУК!!!