Добре Дошли в Балнеокомплекс 'Медика-Наречен'

  • Турски
  • Английски
  • Български

Работно време : Понеделник до Неделя - 24 часа
  За контакт : +359 886 86 1000

Как електростимулацията ще помогне за по-доброто ни здраве?

Едва ли някога сте гледали на електричеството като средство за подобряване на здравето. Напротив – когато чуем думата „ток“, си представяме как ще се случи нещо лошо, ако бръкнем в контакта или докоснем оголен кабел. Е, всъщност не е точно така. Във физиотерапията се прилагат много разнообразни методи за подобряване и възстановяване на двигателната активност и въобще физическото здраве.

Един от тези методи е електростимулацията. Такава се предлага в Балнеокомплекс „Медика“ – Наречен, като там можете да се възползвате от два вида – стабилна и точкова.

Тъй като вероятно все още не сте уверени, че искате организмът ви да усети известно количество ток, сега ще ви дадем подробности. Електростимулацията е метод от физиотерапията, който е признат от световната медицина. Най-накратко, той се използва за трениране и стимулиране на мускули чрез слаб ток. Да бъдем по-конкретни – прилага се например при стимулиране на мускули с нарушена инервация (инервацията е процес, при който се получава изпращане на дразнения от централната нервна система към различни органи). Помага и при стимулирането на недегенерирани мускули – при състояние след травми, ставни заболявания, имобилизация, фрактури…

Електростимулация

Електростимулация

Електростимулацията се използва и от спортисти (дори олимпийци) при тренировките за редица мускули или мускулни групи. С помощта на този метод, също така се постига контрол на телесното тегло, стягане на мускулите и дори натрупване на мускулна маса. Списъкът при какво помага електростимулацията определено е дълъг, като ето само някои примери: има положителен ефект при централни нервни увреждания, вътрешни заболявания, атония на червата,послеродова атония на матката, дискенизия на жлъчни пътища…

Може да пишем още много, но колкото и да го правим, няма как да усетите наистина резултата от този метод на лечение. Затова най-добре посетете една прекрасна част от Родопите, където се намира Балнеокомплекс „Медика“ – Наречен, и се уверете в положителния ефект на стабилната и точковата електростимулация върху вашето здраве!