Добре Дошли в Балнеокомплекс 'Медика-Наречен'

  • Турски
  • Английски
  • Български

Работно време : Понеделник до Неделя - 24 часа
  За контакт : +359 886 86 1000

Какво представлява дълбоката осцилация и как ни помага?

Думата „осцилация“ буквално значи „трептение“. Именно това е в основата на уникалния метод на лечение, наречен дълбока осцилация.

При него се създават биологично ефективни трептения в третираната тъкан, като това става благодарение на специално електростатично поле. За разлика от начина на действие при други терапии, тук трептенията имат лек, приятен и въздействащ ефект върху всички тъкани (съединителна и подкожна мастна тъкан, мускули, кожа, кръв и лимфни съдове).

Дълбоката осцилация има широк спектър на приложение. Тъй като влияе директно върху тъканите и прониква дълбоко в мускулите и кожата, биологично активните центрове се задействат. Това прави терапията несравнима алтернатива например при лечение на области с отворени рани, остра болка, следоперативни състояния и наскоро получени травми. Процедурата има пряк локален, мускулно-релаксиращ и трофично-стимулиращ ефект. Раните зарастват по-бързо, болката намалява, а отоците и подутините се абсорбират с много по-сериозна скорост.

Това обаче не са единствените положителни ефекти от осцилацията, която се използва и при различни естетически и лечебни програми. Тя спомага за постигането на отличен антицелулитен ефект, за освежаване на тена и за изглаждането на бръчки. Също така допринася за по-скорошното възстановяване след ползването на различни методи на естетичната медицина като пластична хирургия, лазерен пилинг и други.

Вече споменахме за силния ефект при отоци и рани, но дълбоката осцилация действа положително и при разтегнати мускули и сухожилия, както и при разкъсвания на мускулната тъкан. Поради тази причина терапията има широко приложение при различни травми на спортисти, при болест на Бехтерев, лечение на остеоартрит, хроничен полиартрит, лумбаго, ишиас и още мускулно-ставни заболявания. Освен това, при нея се активират лимфотока и детоксикацията.

Дълбоката осцилация тепърва ще става все по-популярен метод за лечение заради доказано благотворното въздействие над организма. Ако в горните редове сте открили нейно приложение, което ще бъде полезно за вас, не отлагайте да се убедите в ефекта й!

Специалистите във Балнеокомплекс „Медика Наречен“ прилагат този метода на дълбока осцилация изключително успешно.