Добре Дошли в Балнеокомплекс 'Медика-Наречен'

  • Турски
  • Английски
  • Български

Работно време : Понеделник до Неделя - 24 часа
  За контакт : +359 886 86 1000

Кинезитерапия

Как кинезитерапията подобрява здравето ни?

Често лечението чрез движение е подценявано. Много хора не свързват физическата активност с излекуването на различни заболявания, но всъщност точните упражнения могат да имат огромен ефект за подобряването на нашето здраве. Като доказателство на помощ идва кинезитерапията (известна и като ЛФК).

През годините този метод се е развил до степен, в която не говорим просто за физическа терапия, но и за психическа и социална. Тя съчетава в себе си науки като анатомия, биомеханика, педагогика и други, за да създаде лечение, основаващо се на една от най-типичните функции на нашето тяло – движението.

Кинезитерапия

Кинезитерапия

Възстановяването и подобряването на организма става възможно именно чрез използването по различен начин на двигателните възможности на пациента. В зависимост от съответния случай, кинезитерапията може да бъде активна (когато болният участва в движенията) и пасивна (когато върху него се прилага лечение чрез движение).

Важно е да уточним, че кинезитерапията е много повече от общо раздвижване на тялото. Тя може да влияе както само на травмираната зона, така и като цяло на работата на различните органи и системи в организма. Въобще не трябва да се подценява и положителния й ефект върху психиката.

Друг сериозен плюс на кинезитерапията е, че се прилага при почти всички заболявания. Използва се широко в травматологията и ортопедията, например при заболявания на опорно-двигателния апарат. Подходяща е след операции и фрактури, както и при гръбначни болкови синдроми след прекаран инсулт и инфаркт. Помага много и при редица респираторни и ревматоидни заболявания и др. Приложението й може да бъде превантивно, но също така и да се използва при различни стадии на протичането на заболяванията и подобни патологични процеси.

Отдавна е доказано, че физическата активност в определени количества е изключително полезна за здравето, а застоялостта действа по точно обратния начин. Затова не се колебайте да изпитате сами благотворния ефект, който кинезитерапията ще окаже на здравето ви!

Не отлагайте!!! Направете своята резервация ТУК!!!