Добре Дошли в Балнеокомплекс 'Медика-Наречен'

  • Турски
  • Английски
  • Български

Работно време : Понеделник до Неделя - 24 часа
  За контакт : +359 886 86 1000

Лазертерапия – светлината, която ни лекува!

Струва ли ви се твърде екзотична мисълта за лекуване със светлина?

Вероятно да, но след като се запознаете с начина на действие и ползите от лазертерапията, вече ще приемете това за нещо напълно нормално. Всъщност, сведения за лекуване със светлина има още от Древен Египет, а в съвремието лазерът е изработен преди повече от половин век.

Какво представлява лазертерапията?

При нея се използва сноп светлина, който е силно насочен към повредени или наранени части на тялото. Въздейства се чрез биостимулация на тъканите и така се постига благотворния ефект над засегнатото място. Този вид терапия се е доказал като безвреден и безболезнен поради спецификата на използваната апаратура (която предотвратява предозиране или изгаряне).

Как помага?

Това е един от най-актуалните методи за преборване на травми и различни заболявания. При него се стимулира метаболизма на клетките, предизвиква се усиленото им размножаване и се подпомага клетъчното дишане. Подoбрява се микроциркулацията, намалява се тъканния оток и се усилва имунната защита. Като цяло, лазертерапията има противовъзпалителен, противомикробен, аналгетичен и стимулиращ ефект.

Най-полезна е при…?

Има широк спектър на ползване – подходяща е например при третирането на различни рани, като ускорява зарастването им. Намалява образуването на фиброзна тъкан (която нарушава структурата на органите и тъканите) при охлузвания, изгаряния и подобни. Също така подпомага процеса на възстановяване на организма чрез стимулиране на метаболизма на клетките. Не на последно място – намалява отоците, причинени от кръвонасядания и възпаления, както и стимулира възстановяването на нервната тъкан.

Тази физиотерапия е чудесен метод за лечение при контузии, навeхвания и подобни посттравматични състояния. Помага при ставни и мускулни болки, бавно зарастващи рани и някои ставни и кожни заболявания. Успешно се справя с възпаления на сухожилията, а също и неврологични заболявания като неврити, невралгии, плексити и други. Накратко казано – лазертерапията лекува много неща, без да предизвиква странични ефекти.