Добре Дошли в Балнеокомплекс 'Медика-Наречен'

  • Турски
  • Английски
  • Български

Работно време : Понеделник до Неделя - 24 часа
  За контакт : +359 886 86 1000

Лечение с интерферентен ток – какво представлява и как ще подобри здравето ни?

Не се притеснявайте, ако понятието ‘интерферентен ток’ не ви говори много и не го свързвате с възможно подобряване на здравословното ви състояние.

Както се казва – човек се учи, докато е жив. Затова сега ще ви разясним повече за тази физиотерапия, която се предлага в Балнеокомплекс „Медика“ – Наречен.

Лечението с интерферентни (средночестотни) токове се използва при много травми и заболявания. Какво по-точно представлява? Този вид ток се нарича така, защото се получава на принципа на т.нар. „интерференция на вълните“. По-достъпно казано, от два средночестотни тока се получава трети, който е нискочестотен. Именно той оказва терапевтичното действие. Този метод на лечение има широко приложение поради добрата поносимост и проникване, възможността за работа с по-високи интензитети и силния терапевтичен ефект.

Какви са ползите за организма от това лечение? Интерферентният ток има болкоуспокояващо, антиспастично и симпатиколитично въздействие. Предизвиква подобряване на тъканния метаболизъм и периферното кръвообращение, както и отделянето на биологично активни вещества, създаващи противовъзпалителен, противооточен и аналгетичен ефект.

Процедура с интерферентен ток

Процедура с интерферентен ток

Терапията въздейства на нервно-мускулния апарат, като подобрява функционалното му състояние. Спомага за ускоряването на зарастването на костите – остеогенезата и калусообразуването, и за регенарацията на периферните нерви. Подобрява състоянието при мускулна хипотрофия, атония, ставни контрактури и още много други физически проблеми.

При какви заболявания е подходящ този тип лечение? Може да обобщим, че помага при посттравматични състояния (навяхвания, контузии, състояния след фрактури и подобни) и при неврологични заболявания (неврити, невралгии, плексити и др.). Интерферентният ток има силен положителен ефект при мускулни болки и спазми, както и при дегенеративни заболявания на ставите и артрози.

След като вече се запознахте със спецификата на това лечение и смятате, че имате нужда от него, не се колебайте да направите следващата стъпка. Посетете балнеокомплекса „Медика“ – Наречен, където специалисти ще ви помогнат да усетите най-положителния ефект за вашия организъм от тази терапия!