Добре Дошли в Балнеокомплекс 'Медика-Наречен'

  • Турски
  • Английски
  • Български

Работно време : Понеделник до Неделя - 24 часа
  За контакт : +359 886 86 1000

Магнитотерапия – лечението, което ни помага още от древността

Вероятно знаете, че Хипократ е наричан „бащата на медицината“. Е, той е описал терапевтичните свойства на магнитната руда и нейното благотворно влияние върху човешкия организъм още в Древна Гърция. В такъв случай определено може да повярваме в положителния ефект на въпросния метод на лечение. Особено в днешно време, когато за успешното прилагане на магнитотерапията помага специализирана медицинска апаратура.

Как действа?

По принцип клетките в човешкото тяло образуват слаб ток, чрез който се пренася всеки нервен импулс. Различни здравословни проблеми обаче пречат на този процес и тогава на помощ идва терапията, за която си говорим. При нея се генерира магнитно поле, с което се третират болните участъци и така се коригират нарушените процеси в организма.

Как помага?

Магнитотерапия

Магнитотерапия

Магнитотерапията променя и подобрява мембранния потенциал и влияе положително върху циркулацията и микроциркулацията. Използва се след операции, тъй като въздейства върху резорбцията на тъканните течности и е с антитромботичен ефект. Има противооточно и противовъзпалително въздействие, обезболяващ и трофичен ефект, а също така стимулира повишаването на костната плътност. Спомага за намаляването на емоционалното напрежение, а като цяло списъкът е дълъг.

Какво лекува?

Магнитотерапията е подходяща при хирургични заболявания – фрактури, отоци, травми, бавно заздравяващи рани и подобни. Помага при нервни заболявания (неврити, неврози, състояния в следствие на черепно-мозъчни травми и др.) и при такива на опорно-двигателния апарат (деформирана артроза, ревматоиден артрит, остеоартрити…). Има лечебен ефект при бронхиална астма, стенокардия, миокарден инфаркт и други вътрешни болести. Стомашно-чревни заболявания като стомашната язва, колита, острия и хроничен гастрит също са в сферата на влияние на магнитотерапията. Тя е подходяща и при редица кожни, гинекологични и стоматологични заболявания.

Както можете да се убедите, има достатъчно причини, разкриващи защо магнитотерапията е устояла на времето и помага за по-доброто ни здраве от древността до наши дни. Имате ли някой от горепосочените здравословни проблеми, не се колебайте да пробвате това лечение!