Добре Дошли в Балнеокомплекс 'Медика-Наречен'

  • Турски
  • Английски
  • Български

Работно време : Понеделник до Неделя - 24 часа
  За контакт : +359 886 86 1000

Пресотерапия

Пресотерапия – Как и за какво помага?

Пресотерапия – известна още като компресивна терапия, е процедура, която помага да се отървем от токсините, да преборим целулита, да стегнем тялото и да засилим имунитета.

При нея се извършва апаратен лимфен дренаж, представляващ приятен масаж чрез въздушна преса. Така се засилва лимфният поток в организма, а с това се увеличава и имунитетът към болести. Същевременно тялото се освобождава от токсини, излишни течности и мазнини. Ако използвате лимфния дренаж за по-дълго време, тогава ще се подсили и регенерацията на тъканите.

Пресотерапията е изключително резултатна, приятна и безболезнена процедура за справяне с целулита. Също така активира дейността на мускулите, премахва умората и помага за възстановяването след продължително обездвижване или сериозни физически натоварвания. Препоръчително е да се прилага и когато трябва да се подобри циркулацията на кръвта.

Влиянието над мускулния тонус по време на терапията води до серия от положителни промени в организма. Например се намаляват мастните натрупвания в бедрата, активира се т.нар. пасивна част на кръвообращението (лимфните съдове и вените) и се увеличава метаболизмът на третираните тъкани. Важно е да се спомене, че помага и за бързото и успешно отслабване, премахването на отоци и болки в крайниците, и др.

Накратко, пресотерапията е най-препоръчителна за стягане и оформяне на тялото, за успешно преборване на целулита, за детоксикация и отслабване, а също така и за премахване на умората в краката. Тя е чудесна алтернатива и на липосукцията – има видими резултати още след края на първата процедура.

Разбира се, като всяка медицинска процедура, налице са и противопоказания. Такива са дълбоката венозна тромбоза, сърдечната недостатъчност и наличието на изтръпване в краката. Острата инфекция на засегнатия крайник и остри заболявания, както и наличието на лечение с медикаменти при прилагането на процедурите също са проблем. Но ако нямате въпросните пречки, тогава се възползвайте смело от чудесните възможности на пресотерапията!

Не отлагайте!!! Направете своята резервация ТУК!!!