Добре Дошли в Балнеокомплекс 'Медика-Наречен'

  • Турски
  • Английски
  • Български

Работно време : Понеделник до Неделя - 24 часа
  За контакт : +359 886 86 1000

Как, кога и защо е добре да ползваме сауна?

За сауната се е изписало много и може би част от вас не очакват, че могат да научат нещо ново. Истината обаче е, че като всяка подобна процедура, и тук има редица специфични моменти – колко дълго да се ползва в началото, кога въобще не трябва и др.

Да започнем с това, че става въпрос за вид суха баня, която чрез силна топлина премахва токсините от тялото. Хора в добро здраве, които вече са ползвали процедурата, могат да ходят на сауна и ежедневно в продължение на седмица. Новаците обаче е препоръчително да започнат с престой от няколко минути, за да преценят какво влияние ще им окаже сериозната топлина.

Сауна

Сауна релакс

За възвръщане на тонуса на кръвоносните съдове се препоръчва обливането със студена вода. Сериозната промяна в температурата помага не само за това, но и ободрява и почиства кожата от токсините, които се изхвърлят. Също така се повишава имунната защита, а силно лечебно въздействие има и при хора с болежки, свързани с хроничен бронхит и астма.

Сауната ускорява възстановителните процеси в тялото. Например редовното посещение действа положително при проблемни състояния на ставите и при шипове, тъй като се подобрява работния процес на мускулите. Повишената температура спомага за по-доброто кръвообращение, като така се засилват и естествените оздравителни процеси, случващи се в организма.

От изключително значение е хората, ползващи горещата стая, да приемат повече течности преди, както и след процедурата. Ако имате сърдечно-съдови проблеми, непременно трябва да се допитате до лекар предварително. Не е добра идея да сте в сауната и щом сте с висока температура или имате кървящи рани, гнойни процеси или онкологично заболяване. Не е препоръчително и за бременни жени, много възрастни хора и малки деца.

Сауната има доказан силен положителен ефект над организма. Така че ако списъкът с противопоказания не важи за вас, може смело да се възползвате от лечебната й сила!

Не отлагайте!!! Направете своята резервация ТУК!!!