Добре Дошли в Балнеокомплекс 'Медика-Наречен'

  • Турски
  • Английски
  • Български

Работно време : Понеделник до Неделя - 24 часа
  За контакт : +359 886 86 1000

Тангентор

Тангентор – какво представлява и как подобрява здравето?

Тангенторът е една от тези приятни процедури, по време на които можем да релаксираме добре, докато успешно заздравяваме организма си. Представлява специална вана за хидротерапия, извършвана с подводен струен масаж. Използва се много често за биостимулиране и възстановяване, като съчетава успешно въздействието на масажа и водната среда.

При процедурата с тангентор струя вода излиза от помпа, засмукваща водата от ваната. Терапевтът насочва струята към тази част на тялото, която е масажирана, чрез специален маркуч. По този начин положителното въздействие на струята се съчетава с успокояващия и отпускащ ефект на топлата вода, изпълнила ваната. При получаването на тази комбинация се подобрява периферното кръвообращение.

Тангентор

Тангентор

Интензитетът на процедурата се дозира чрез редица фактори – разстоянието, налягането, ъгъла на водната струя и др. Продължава от няколко минути до половин час, като обикновено температурата на водата е около телесната. Може да бъде и малко по-топла (37-38 C°), като това зависи от конкретните цели, заради които лечението се прилага.

При използването на тангентор се получава релаксация на тялото и отпускане на мускулатурата, а също така намаляване на стреса и напрежението. Кръвообращението се подобрява, както и микроциркулацията, осъществяваща се в тъканите. Процедурата помага да се изхвърлят редица отпадни продукти от метаболизма и да се дренират тъканите. Оказва положително влияние при възстановителния процес след травми, както и при регенерация. Не на последно място – действа и за премахване на умората и за подобряване на тонуса.

Накратко, тангенторът е особено подходящ за ползване в тренировъчни процеси за биостимулация и възстановяване, при травми, артро-ревматични и ставни заболявания, както и неврологични като радикулити и плексити. Независимо обаче дали се използва като компонент на рехабилитационния процес, биостимулирането на спортуващи или като цялостна общоукрепваща процедура, терапията е много приятна за пациента. Хидротерапията, извършвана с подводен струен масаж, се е доказала във времето, така че не пропускайте да опитате лечебната сила на водата!

Не отлагайте!!! Направете своята резервация ТУК!!!