Добре Дошли в Балнеокомплекс 'Медика-Наречен'

  • Турски
  • Английски
  • Български

Работно време : Понеделник до Неделя - 24 часа
  За контакт : +359 886 86 1000

Магията Електросън

или как физиотерапевтичният апарат с аудиовизуално увличане ще ви помогне да се избавите от натрапчивите мисли в главата си

Иновативен апарат, който работи от юни 2019 година в Балнеокомплекс „Медика – Наречен“, е ключът за преодоляване на редица смущения и заболявания, които ни затормозяват в модерния свят.

Разположен в сърцето на божествените Родопи на 620 м, надморска височина, комплексът предлага неповторими условия за лечение и почивка, съчетаващи лечебните качества на радоновата вода и уникалния климат / смесица между континентален и средиземноморски/. Благодарение на всичко това терапията с апарата за аудиовизуално увличане, който се използва в „Медика – Наречен“, е доказано ефективна.

Изобретението за въвеждане в тай нареченият електросън може да ни помогне да се преборим със стреса, тревожността и напрежението, проблемите със съня, загубата на концентрация и много други

Чрез работата с устройството е регистриран положителен ефект при редица хронични заболявания като мигрени, фибромиалгия, депресии. Апаратът ни помага да изпаднем в дълбока релаксация, благодарение на специално разработената си технология. Терапията електросън въвежда мозъка в покой, използвайки приятна аудио-визуална и слаба електро-стимулация.

David Delight Pro

Апаратът ни помага да изпаднем в дълбока релаксация благодарение на специално разработената си технология. “David”

Създателите на апарата за аудиовизуално увличане са почерпили вдъхновение от природата и естествения синхрон на всичко в нея. Простичко казано, изобретението въздейства върху мозъчните вълни така, както пейсмейкърът се отразява върху нашия сърдечен ритъм – и двете устройства задават правилното темпо на съответния орган. Този пример обаче не е особено точен, тъй като пейсмейкърите са много инвазивен метод за лечение, за разлика от електросъня, чието въздействие е по-скоро да приканва мозъка да се адаптира, отколкото да го принуждава.

Липсата на риск и нежелани странични ефекти позволява на да се използва срещу редица заболявания и смущаващи ежедневието ни състояния:

тревожно-депресивни разстройства; безсъние и нарушения на съня, натрапчиви мисли; хронична болка; редуциране на стреса; мигрена; фибромиалгия; последствия от мозъчни травми; преодоляване на зависимости; начални форми на деменция при възрастните хора и пр. Повлиява добре и деца със специални нужди и/или аутизъм, както и страдащи от дефицит на вниманието. При това за успеха на терапията на практика не е от значение дали симптоматиката на малчуганите включват хиперактивност или не.

След подлагане на програма за релаксация с апарата за аудиовизуално увличане

за по-малко от 6 до 8 минути можем осезателно да почувстваме как тялото ни се отпуска, а блуждаещите постоянно в главата ни мисли сякаш утихват и остават на заден план. Едно от най-грешните неща при медитацията е, когато подхождаме към нея с убеждението, че успехът на сеанса зависи от това дали ще успеем да спрем да мислим. Никога няма да успеем да спрем да мислим, но можем да се отпуснем в блаженство и електросънят ни помага да постигнем именно това – бързо, лесно и безопасно.

В Балнеокомплекс „Медика – Наречен“ от въвеждането на метода до сега са проведени над 300 курса. Апаратът има 30 специално разработени програми, насочени към специфичните проблеми на пациентите. Процедурите се прилагат от опитни и специално обучени специалисти под ръководството на главния рехабилитатор на комплексаСимеон Костов, магистър по рехабилитация, уелнес, СПА и балнеолечение с над 8-годишен опит по специалността.

Не отлагайте!!! Запишете час за Електросън ТУК!!!