Добре Дошли в Балнеокомплекс 'Медика-Наречен'

  • Турски
  • Английски
  • Български

Работно време : Понеделник до Неделя - 24 часа
  За контакт : +359 886 86 1000

Вана с минерална вода

Какви са ползите от ваната с минерална вода?

Вана с минерална вода – звучи приятно и отпускащо, но това не са нейните единствени предимства. Тази процедура има и силен лечебен ефект върху човешкия организъм. Особено широк е спектърът на приложение на радоновата вода, която извира само в Наречен.

Температурата на лечебните вани с минерална вода обикновено е от 32 до 34 градуса. При хората с различни кардиологични проблеми или с високо кръвно е препоръчително ваните да са седящи. Обливане на тялото пък е най-добрият вариант, когато състоянието на пациента не е достатъчно подходящо за пълното приложение на метода. След тези процедури, радонови частици се отлагат върху кожата и започват да влияят благотворно на организма.

Ползите от ваната с минерална вода са големи, защото радонът има многобройни лечебни свойства. Той действа обезболяващо и общоуспокояващо, като нормализира или понижава кръвното налягане, разширява съдовете и спомага за подобряването на сърдечната дейност. Също така действа положително при лимфен застой и при деленето и обменните процеси на клетките.

Ваната с минерална вода е особено подходяща и при диабет – радонът подобрява въглехидратната обмяна, като по този начин количеството на захарта в кръвта постепенно се нормализира. При процедурите може да се получи увеличаване на хемоглобина и червените кръвни клетки. Така се стига до засилване на защитните функции и до нарастване на съпротивителните сили на човешкия организъм при „нападения“ от инфекции.

Същевременно има силен успокояващ ефект над централната нервна система, като се наблюдава процес на подобрение или изчезване на различни болестни изменения. Ваната с минерална вода подобрява и функционирането на щитовидната и половите жлези, а също така засилва заздравяването на кожата и като цяло тонуса на организма. Списъкът с ползите от радона продължава, но най-добре е сами да се убедите в силните лечебни свойства. А какво по-хубаво от това да го направите, докато си вземате вана с минерална вода?

Не отлагайте!!! Направете своята резервация ТУК!!!