Добре Дошли в Балнеокомплекс 'Медика-Наречен'

  • Турски
  • Английски
  • Български

Работно време : Понеделник до Неделя - 24 часа
  За контакт : +359 886 86 1000

Още два терапевтични метода въвеждат в балнеокомплекс „Медика- Наречен” през тази година- кинезиотейпинг и парафинотерапия.

Кинезиотейпинг в балнеокомплекс ‘Медика-Наречен’

Още два терапевтични метода въвеждат в балнеокомплекс „Медика- Наречен” през тази година- кинезиотейпинг и парафинотерапия.

Кинезиотейпингът е нов лечебен метод, при който чрез залепване върху кожата на еластичен тейп (самозалепваща се памучна лента) определена част от тялото възвръща своята нормална функция, обяснява за непосветените лъчезарният рехабилитатор Симеон Костов или Мони, както го наричат колегите и благодарните му пациенти. Кинезиотейпингът има отличен ефект върху кръвоносната и лимфната система, обвивката на мускулите, мускулите и ставите. При хематоми и отоци от травни тейповете подпомагат добрата циркулация на лимфата и кръвта към засегнатата зона чрез механично повдигане на кожата в областта на засегнатото място. Така оздравителният процес се съкращава.

Този метод подобрява и подпомага работата на слаби и хипотрофирали мускули, релаксира и отпуска мускули с повишен тонус, спазъм поради преумора и пренатоварване. Подобрява биомеханиката на ставите, на сухожилията. Мони разказва, че самозалепващите се ленти най-често могат да се забележат върху спортистите, когато се възстановяват от травми или просто искат да подобрят работата на мускулите си. Самият той ги използва, когато му се наложи.

Освен това обаче кинези лентите са идеално оздравяващо средство и при всички останали хора, които се оплакват от болки и скованост в областта на гърба и кръст, всякакви видове травми и разтежения, ставна халтавост, тендинит, ишиаз, лумбаго и други. Хубавото е, че дори бременни могат да ги ползват. Лентите са с хипоалергично лепило.
Парафинотерапията е отдавна известен терапевтичен метод, за първи път той бил приложен от френския лекар Бартом де Сандорфом, а през Първата световна война получил широко приложение.

Парафинотерапията е отдавна известен терапевтичен метод, за първи път той бил приложен от френския лекар Бартом де Сандорфом.

Парафинотерапията е отдавна известен терапевтичен метод, за първи път той бил приложен от френския лекар Бартом де Сандорфом.

Парафинът се топи при ниска температура, но отдава топлината много бавно, при изстиване рязко свива обема си.

Именно тези негови особености се използват с терапевтична цел – поставен върху кожата загретият парафин увеличава температурата на тъканите от 8 до 11 градуса, следствие на което капилярите се разширяват и притокът на кръв се усилва, стимулира се метаболизмът и възстановяването. Парафиновите апликации имат регенериращ и обезболяващ ефект, противовъзпалително действие. Използват се лечение при травми и заболявания на опорно-двигателния апарат, на вътрешни органи, вкл. на гинкологични, полиомелит, рани и други, изтъква ефективността на този метод рехабилитаторът.

„Медика Наречен” разбира се, предлага и много други възстановяващи процедури, сред които и такива за детоксикация на организма. За тях обаче ще ви разкажем повече в друг материал, защото си заслужава човек да знае как може да очисти организма си от натрупаните токсини.

Сега само ще споменем, че ефектът на всички кинезитерапевтични и физиотерапевтични процедури, които балнеокомплексът предлага, се засилва благодарение и на благотворното въздействие на уникалната нареченска радонова вода. Онова, което трябва да се знае за нея е, че успокоява нервната система, подобрява метаболизма, нормализира високото кръвно налягане, действа противъзпалително. В СПА центъра на „Медика Наречен” се предлагат вани с радонова вода под контрола на лекар. Тази минерала вода може и да се пие, но в опледелени от специалист малки дози.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *