Добре Дошли в Балнеокомплекс 'Медика-Наречен'

 • Турски
 • Английски
 • Български

Работно време : Понеделник до Неделя - 24 часа
  За контакт : +359 886 86 1000

Възтановяване след Ковид

Програма ‘Възстановяване и рехабилитация след COVID’

Представяме на Вашето внимание новата програма на БАЛНЕОКОМПЛЕКС „МЕДИКА НАРЕЧЕН“ – ‘Възстановяване и рехабилитация след COVID’. Тя е насочена специално към преодоляване на последствията от болестта чрез укрепване на дихателната, нервната и сърдечно-съдовата системи с помощта на лечебно-възстановителни процедури.

Знаем, че времето за Вас е ценно, затова продължителността на програмата е 7 дни – 6 нощувки на база BB – нощувки със закуски. Това е минималният период, за да се почувствате отпочинали и да усетите ефекта от процедурите. Препоръчваме възстановяването и рехабилитацията да се извършат поне един месец, след отшумяване на активната фаза на заболяването.

Красотата на Родопите

Красотата на Родопите

В програмата е заложен първоначален лекарски преглед. Специалист-физиотерапевт ще се запознае внимателно със здравословно Ви състояние, затова носете цялата медицинска документация, с която разполагате /епикризи, амбулаторни листи от прегледи, изследвания и др./. Това е важно, за да може лекарят да прецени особеностите на протичане на заболяването и да Ви назначи рехабилитация, която да ускори лечебния ефект и процеса на възстановяване.

Инхалацията е една от ежедневните процедури по време на Вашия престой. Позната под различни форми още от древността, тя ще облекчи постинфекциозните проблеми и ще укрепи дихателната Ви система.

С времето голяма част от хората забравят как да дишат правилно. Пренебрегването на толкова лесно на пръв поглед действие оказва голямо влияние върху общото състояние на организма. По време на всекидневната дихателна гимнастика опитен рехабилитатор ще покаже техниките и ще Ви насочи как да изградите навик за правилно дишане при всяка дейност. Освен че ще подобрят състоянието на белите Ви дробове, упражненията ще намалят чувството на тревожност и стрес, което се среща при хора, прекарали тежко болестта.

Балнеокомплекс 'Медика наречен'

Балнеокомплекс ‘Медика наречен’

Благотворно на психиката и нервната Ви система ще повлияят и трите масажни яки с ароматни масла, които са включени в програмата. Масажът и ароматерапията са лечебни методи, доказани от векове. Те са не само приятни за сетивата, но и много ефикасни за възстановяване и подобряване на различните функции на организма, както и за стимулиране на обмяната на веществата.

Уникалното съчетание от климат и надморска височина в Нареченски бани е нашият съюзник в рехабилитацията на тялото и психиката. Курортът е едно от малкото места в света с изключително високо ниво на отрицателна йонизация. Тя увеличава абсорбцията и усвояване на кислорода, както и процеса на доставянето му до клетките в организма.

За качествена почивка може да разчитате и на нашия топъл закрит басейн с хидромасажни зони, сауната и фитнеса, които са на Ваше разположение по време на целия Ви престой.

В пакет „Възстановяване и рехабилитация след COVID” са включени:

 • 6 нощувки със закуска, при настаняване в двойна стая.
 • Лекарски преглед – 1 бр.
 • Инхалация, всеки ден – 6 бр.
 • Дихателна гимнастика, всеки ден – 6 бр.
 • Физиотерапевтична процедура по предписание всеки ден – 6 бр.
 • Масажна яка с ароматни масла – през ден – 3 бр.
 • Ползване на закрит топъл басейн с хидромасажни зони, сауна и фитнес.
 • Паркинг, кабелна телевизия, Wi-Fi интернет, туристически данък и застраховка.

Цена на пакета: 395 лв.

За самостоятелно настаняване се доплаща по 10 лв. на ден.

Доверете се на специалистите от БАЛНЕОКОМПЛЕКС „МЕДИКА НАРЕЧЕН“ – те ще Ви помогнат да се почувствате по-добре след прекаран COVID-19!

Изпратете Вашето запитване!!!

5 коментара
 1. Pingback: Балнеокомплекс Медика Наречен със специална програма за рехабилитация на преболедувалите COVID – 19 - Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русен

 2. Отговор
  Златина Ковачева

  Работите ли по клинична пътека?

 3. Отговор
  Полина Петрова

  За придружител от семейството каква е цената?

  • Отговор
   Антоанета Иванова

   За придружител на болният след ковид каква е цената за престоя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *