Добре Дошли в Балнеокомплекс 'Медика-Наречен'

  • Турски
  • Английски
  • Български

Работно време : Понеделник до Неделя - 24 часа
  За контакт : +359 886 86 1000

Подводна гимнастика

Подводна гимнастика – един приятен начин да помогнем на здравето си

Много често не се чувстваме никак приятно, когато трябва да полагаме физически усилия, за да сме „във форма“ и с по-добро здраве. Обикновено приемаме натоварванията като задължение, което автоматично ни изпълва с досада. Има обаче метод, чиято специфика прави упражненията наистина приятни и същевременно има силно положително въздействие над организма. Това е подводната гимнастика.

Тя може да се практикува както при определен здравословен проблем, така и за по-добър ежедневен тонус и по-красива фигура. Гимнастиката включва съвкупност от упражнения, които са подходящи за различните възрасти и са съобразени с индивидуалното ниво на практикуващия. Извършва се в специален за целта басейн, като може да бъде потопено цялото тяло или само частта, която трябва да бъде третирана.

Подводна гимнастика

Подводната гимнастика има някои изключителни предимства. Тъй като до 80 процента от теглото на човека се поема от водата, напрежението върху ставите, костите и мускулите се отнема. Така упражненията не натоварват, но въпреки това оказват силен ефект. Важно е да се отбележи, че всъщност не е задължително да можете да плувате. Така подводната гимнастика е достъпна до голям кръг от хора.

Методът има много широк спектър на влияние над организма. Вече споменахме, че не натоварва ставите, което го прави подходящ за хора с болни стави и наднормено тегло. Също така укрепва сърцето и увеличава притока на кислород. Подходящ е при травми като дископатии, дискови хернии, болки в кръста и подобни. Препоръчва се и за хора с гръбначни изкривявания, разширени вени, слаба мускулатура и др.

Не е нужно да пробвате подводна гимнастика само ако имате някакви болежки. Тя тонизира мускулатурата и оформя цялото тяло, така че с нея можете да постигнете красива фигура, добър тонус и да преборите стреса. Ако желаете да практикувате приятна и ненатоварваща физическа активност, която в същото време да има благотворно влияние за здравето ви, то непременно опитайте подводната гимнастика!

Не отлагайте!!! Направете своята резервация ТУК!!!

ВАЖНО !!!! Защо е необходим първичен лекарски преглед?