Welcome to Balneo complex 'Medica Narechen'

  • Turkish
  • English
  • Bulgarian

Работно време : Monday to Sunday - 24 hours
  За контакт : +359 886 86 1000

Какви са предимствата на електрофорезата при лечение?

Когато страдаме от различни травми или заболявания, нашето естествено желание е да се възстановим колкото се може по-бързо. В днешно време предлаганите методи са всевъзможни, като е трудно да се прецени кой е най-удачен. Чували ли сте за електрофореза?

Това е терапевтичен метод, който се ползва в лечението и рехабилитацията при различни травми и заболявания. Известен е още като йонофореза и се предлага в Балнеокомплекс “Медика” – Наречен.

Що е то електрофореза?

С помощта на прав ток, в организма се въвеждат безболезнено и бързо лекарствени вещества и субстанции с лечебна цел. Влияе се непосредствено върху заболелия орган или участък от тялото. Електрическият ток активира действието на въведения медикамент и се получава по-силно действие с по-малка дозировка. Този начин на приложение е лек, без нарушаване на целостта на кожата, както и без риск от инфекции и странични ефекти.

Какво приложение има електрофорезата?

То е широко – може да се използва при следтравматични състояния, възпалителни заболявания, болкови синдроми, в спортната медицина и др. Лекарствените субстанции се подбират спрямо съответното заболяване или травма и така се подпомага лечението.

Как се постига терапевтичния ефект?

Това става благодарение на комбинацията от прав ток и лекарствено вещество. Използват се точно определени ниско концентрирани разтвори, които съдържат йони на лекарствата. В зависимост от полярността на йоните, разтворите се поставят върху положителния или отрицателния електрод на апарата. Под въздействието на тока, йоните преминават от електродите към тъканите и така оказват лечебно действие.

Какви са предимствата?

Предлаганата в балнеокомплекса “Медика” – Наречен електрофореза има много предимства. Сред тях са безболезнената и не особено продължителна процедура, директното проникване на лекарството в засегнатата част, ниският риск от инфекции, възможността да бъде ползвана от хора с непоносимост към инжекции и игли и др. Ако желаете да опитате нов метод, който да помогне за по-бързото излекуване на травми или заболявания, то непременно пробвайте това!